Heeft u een vraag of is het product niet naar wens? Heeft u een foto of een verhaal dat u met ons wil delen? Wij horen het graag!

We spreken je graag!
Ik wil graag mijn spreekbeurt/werkstuk houden over Yoki, kunnen jullie mij helpen?

Wat leuk dat je een spreekbeurt of werkstuk wil houden over Yoki. Alle informatie over Yoki is te vinden op deze website. Als je meer wil weten over zuivel dan verwijzen wij je graag naar: Klasse TV en Zuivel Online . Veel succes!

Zijn Yoki producten gepasteuriseerd of gesteriliseerd?

Alle producten van FrieslandCampina zijn gepasteuriseerd of gesteriliseerd. De rauwe melk krijgt in de fabriek een hittebehandeling doordat het in de machine langs stalen platen stroomt. De melk wordt daarbij kort verwarmd tot 72 graden Celsius. De melk is nu gepasteuriseerd. Sommige melk wordt nog een keer extra verhit; tot meer dan 100 graden Celsius. Deze producten noemen wij 'lang houdbaar' en kunnen, mits gesloten, buiten de koelkast bewaard worden. Yoki is een vers product en daarom wordt deze gepasteuriseerd.

Waar kan ik Yoki kopen?

Helaas kunnen wij je niet precies vertellen waar je Yoki kunt kopen. Iedere supermarkt beslist namelijk zelf over het assortiment. De medewerkers van de supermarkt kunnen je wel helpen met deze vraag. Ze kunnen voor je controleren of het in de winkel staat of dat ze het voor je kunnen bestellen!

Ik heb een allergie voor een bepaald ingrediënt. Hoe weet  ik welke allergenen jullie producten bevatten?

Yoki is bij de wet verplicht om gebruikte allergenen op de verpakking te vermelden. De allergenen staan dik gedrukt bij de ingrediëntenlijst. We raden je dus aan om goed te kijken naar de ingrediënten wanneer je gevoelig bent voor een bepaald allergeen. Bij twijfel raden we je aan om contact op te nemen met je huisarts.

Wat is weidemelk? In welke producten zit weidemelk?

Nederlandse weidemelk is afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen. 77,2 procent van de bedrijven van leden-melkveehouders van FrieslandCampina doet aan weidegang. Producten gemaakt van Weidemelk zijn te herkennen aan het Weidemelklogo op de verpakking.

Wat is de houdbaarheid van Yoki?

Verse zuivelproducten zoals Yoki, kunnen voor openen, enkele dagen tot weken in de koelkast bewaard worden tussen 5 en 7 graden Celsius. De datum op de verpakking geeft een indicatie van de houdbaarheid van het product in een gesloten verpakking. Na openen is het product enkele dagen houdbaar.